tiistaina, tammikuuta 22, 2013

Koti-ikävä

Täällä taas vaihteeksi otetaan Minnan kans arskaa poolilla ja kuunnellaan musaa. Nyt ollaan ihan kaksin täällä valtavassa kämpässä. Vähän haikee olo kun kaverit lähti, mut perjantaina on tulossa yks Linda perheineen samaan kaupunkiin, ja muita kavereita on tulossa maaliskuun puolella. Kivaa! Sunnuntaina muuten koksan jälkeen mentiin syömään uusien suomalaisten ystävien kanssa, ja illan mittaan selviskin että ne on meidän vanhoja perhetuttuja! Hassua miten pieni maailma on..

Joo enpäs jaksanu maata tuolla auringossa kun vajaa 10min ja nyt riitti. Pakko tulla sisälle ku on niin kuuma. Niin kauheeta kun se onkin, mut alkaa jo vähän ahdistaa tää lämpö. Jos pääsis edes päiväksi takas sinne pakkaseen, niin osais arvostaa tätä lämpöä ja aurinkoa. Myös löhöily alkaa jo väsyttää. Olis niin kiva tehdä vähän töitä välillä ja olla kiireinen. Mutta täytyy ehkä vaan kehittää jotain uusia rutiineja, niin kyllä se tästä!

Pakko se on myöntää, että vaikka en Suomessa viihdy yhtään ja aina kinuan pois, niin silti on jo vähän koti-ikävä, varsinkin kun tietää ettei tuu niin pitkään aikaan näkemään ystäviä ja perhettä, pääsemään omaan kotiin (jota mulla ei ole) ja arkeen kiinni. Luultavasti vasta syksyllä. Niin btw, yks yö kun en saanut unta niin päätin ostaa menolipun Espanjaan heti pari viikkoa Suomeen paluun jälkeen. Eikä mitään tietoa, mitä siellä tekisin, milloin palaan Suomeen jne. Aina janoan seikkailuja, mut sitku seikkailu on käynnissä niin alkaa ahdistaa. :D Mut se on varmaan vaan tää alkuvaihe, kun totuttelee vasta tämmöseen erilaiseen elämään. Ja lisäks rahasta on nyt tullutkin suuri murheenkryyni, kun tajuaa ettei täällä ihan ilmaiseksi elelläkään, ja koko ajan tulee uusia menoja joita ei oo ees tullut ajatelleeksi. Niin ja kamerakin hajos..

Ja kahvihammasta kolottaa. Ku on tottunu siihen puoleen pannulliseen joka aamu, niin ei jäälatte-sokeripommit paljon lohduta. Tänään käyn ostaa pikakahvia, jos vähän auttais.


Semmonen pikku vuodatus tähän väliin. Kaikenkaikkiaan täällä on kaikki ihan hyvin ja aurinko paistaa!

Ikävä vaan teitä kaikkia rakkaita, voikaa hyvin ja laittakaa tännekin päin kuulumisia<3

-Janina

8 kommenttia:

  1. Tulkaahan ens maanantain jälkeen meijän/meijän äidin kämpille kunnon Suomi-kahveille =) Ei se eläminen siellä ilmasta ole, mutta kun kattoo missä syö niin ei se järjettömiä maksa, on siis paljon halvempaa kun Suomessa kuitenki! Tää tietty sillä olettamuksella, että kauheita ei shoppaile jne ;) Ja täällä on kylmä, ihan hirvittävän kylmä! Toisaalta viime talven 3kk siellä teki sen, että tajusin etten haluais asua pysyvästi ulkomailla... Sekin voi olla tollasen reissun suurin anti, että koti ei ole yhtään hullumpi paikka =)

    -Linda

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihanaa, todellakin tullaan! Kiitos kutsusta! :) Joo täytyy vaan tarkemmin miettiä että mihin tuhlailee, ja tosiaan syödä vähän edullisemmissa paikoissa, tuolla rannalla ja keskustassa tuskin halvimmalla pääsee. Niinpä, kyl varmasti oppii arvostamaan pysyvää kotia ja Suomea enemmän. :)
      Nähdään hei ens viikolla, turvallista lentoa!

      Poista
    2. Rannalla ja keskustassakin hinnat ihan kohtuulliset, mutta länsi-ruoka siel on kallista! Kannattaa siis syödä Thai-paikoissa , esim. paistetut riisit ja nuudelit yleensä 40-70 batia, paikasta riippuen, myös ihan yömarkkinoilla olevissa ravintoloissa ;)Samoin Market Villagen (Vai Village Marketin? Sen ison kauppakeskuksen kuitenki, mistä täällä oli jossain kuvakin) foor-cornerissa on erilaisia ruokapaikkoja, joissa thai-ruokaa saa alle 50 batia/annos ja on hyvää! Siellä myös koju josta saa sushia n. 15 batia/kpl mukaan ostettuna, koju josta saa Satay-vartaita 10 batia/kpl jne...

      Poista
  2. kuuleppas muruseni :) hankit sieltä espanjasta jonku työharjottelupaikan ja sit meet työharjotteluun ja kysyt joltaki meikulta oisko niillä huonetta tyhjänä ni voisit mennä vaikka aluksi asumaan jonku katon alle :) nii teki mun kaveriki ja hyvin meni :) ja sit ku on rahaa tarpeeks ni omaa vuokrakämppää kattomaan :) tai jos semmonen onnistuis (en tiiä yhtää) ni etit opiskelu paikan sieltä :) seki on mahollista että otat selvää haluisko kukaa (joko joku sieltä espanjasta tai suomesta) sun kaa kämppikseks ja vuokraa pätkäytätte jonku 500e:n kämpän ni kyllä herroiks elelette :) espanjaan on nii helppo mennä ja jäädä jos on vaa säästössä rahaa eikä suomessa oo kiinni missää (niiku esmes kämppä jota haluu pitää) Että semmosta. Koittakaaha ny nauttia joka hetkestä siellä auringon alla ja muitelkaa aina tylsinä hetkinä miten ankeeta ja typerää täällä suomessa on olla :( ja tähä loppuun annan linkin josta voit aikaskuluks katella ja haaveilla asuntoja espanjasta :) http://www.enalquiler.com/index.php/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mä pääsen aluks ainaki mummille vähäks aikaa asustelemaan, niitä mä sinne oikeestaan meen moikkaamaan. :) Ja sit ajattelin et jos viihdyn (varmasti viihdyn) nii haen töitä ja omaa kämppää, ainaki vaiks kesään asti.. Koitan nyt jo kattella josko sieltä löytyis jotain duunia.. Kiitos, me nautitaan ja muistellaan ankeeta Suomea! ;) Kiitti linkistä, täytyy käydä kurkkimassa! Halipusut sinne!

      Poista
  3. ja jos on kysyttävää mitä mikäki esp.sana tarkottaa ni kysy :)

    VastaaPoista
  4. Voi ihana lämpö varmaan siellä! :D suomessa ollaan pakkasasteissa tutisemassa :/ ja tosi kivan oloinen blogi, jäänkin lueskelemaan! :)

    Mulla olis muutene blogissa käynnissä 30€ lahjakortin arvonta, käy ihmeessä osallistumassa! :)
    http://mmilya.blogspot.fi/2013/01/a-r-v-o-n-t-30-lahjakortti.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hyii voin kuvitella, jaksamista sinne pakkaseen! kiitos, täytyypä käydä osallistumassa :)

      Poista